Ахмед Муса проповядвал радикален ислям и в затвора, преместиха го в Стара ЗагораСнимка: БГНЕС/ Архи

Ромите в Пазарджик се вдигнаха на протест

Над 100 души от ромския квартал „Изток“ протестираха пазарджишкия съд. Мотивът е преместването на осъдения за проповядване на радиален ислям Ахмед Муса от пазарджишкия във старозагорския затвор.Преместването е станало вчера със заповед на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“, съобщава БНР.

Последователите а Ахмед Муса, който изтърпява 8-годишна присъда за проповядване на радикален ислям и налагането на верска омраза, настоява той да бъде върнат в пазарджишкия затвор.Протестът е станал спонтанно, твърди Райко Живков – жител на квартала.

„Преместили са го в старозагорския затвор в едни отвратителни условия – тоалетната била запушена, прозорците били затъмнени, восък са били сложили там, за да не гледа навън, и това провокира леко напрежение в общността“, каза той.  „Беше много спонтанно организирано, иначе предполагам, че щеше да има много повече народ“, посочи още Райко Живков.  

По неофициална информация преместването на Ахмед Муса в старозагорския затвор е заради силното му проповядване на радикален ислям сред изтърпяващите наказания в пазарджишкия затвор.  
-tribune.bg

Originally posted 2021-08-10 21:22:55.

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *