Лекари в ареста, след като ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения (ОБНОВЕНА)TRIBUNE.BGГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София, съобщи БНР. Задържани са трима лекари – председатели на комисии. Акцията е проведена в три столични болници.

„Повече от година се работи по операцията за фалшиви ТЕЛ решения“, обяви главният секретар на МВР. Той не пожела да разкрие подробности, тъй като текат следствени действия.Към момента са арестувани лекари и посредници. Предстои анализ на всички събрани доказателства, а разследването се води от Специализираната прокуратура.

Общо седем души са арестувани при операцията. Трима от тях са председатели на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са посредници. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди. По информация на БНР една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери.По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии.  
TRIBUNE.BGНЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *