ПП „Възраждане“: Прокуратурата заплашва Костадин Костадинов с 3 години затвор


Прокуратурата започна да репресира Възраждане и д-р Костадинов. Партията и председателят ѝ преминаха през проверките на всяка възможна институция в страната, но тези проверки, разбира се, не постигнаха целта на тогавашното правителство да компрометират Възраждане.


Сега обаче ситуацията се повтаря. В навечерието на протестите д-р Костадинов за пореден път е привлечен като обвиняем. Съвпадение ли е това? Случайност ли е, че за пореден път наблюдаваме приемственост между двете правителства и че служебният кабинет си служи със същите средства както правителството на ГЕРБ и ВМРО – БНД?Костадин Костадинов е обвинен във всяване на смут и паника с изказване за липсващия тонаж кашкавал от държавния резерв в телевизионно предаване през месец март 2020 г. От тогава до сега бяха разкрити и доказани липси от стотици тонове храни от държавния резерв, но това не пречи днес председателят на Възраждане да е с поредното безумно обвинение.

Обвинението на Прокуратурата е по чл. 78 а от Наказателния кодекс. По този член д-р Костадинов би могъл да получи наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато деянието е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато деянието е извършено по непредпазливост.По същия начин през март 2020 г. във всяване на паника беше обвинена и Председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, която една година по-късно, през март т.г., беше оправдана. За разлика от нея д-р Костадинов ще трябва да се явява пред съда година и половина след изявлението си, в разгара на протестите и в навечерието на предизборна кампания за извънредните парламентарни избори.Дали всичко това се случва случайно, оставяме на вас да прецените, а ние ви очакваме на организирания от Възраждане протест. Той ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч. на пл. “Народно събрание” в София. Време е маските да паднат! Борбата продължава. Статуквото не е премахнато, то само е сменило лицата си, пише в отвореното писмо на ПП „Възраждане“.

Dunavmost.com

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *