Видео: Полицията спипа младежите, които вандалстваха в Русе


Автори на деянията са трима младежи, двама от София и един от РусеВ периода от 01.09.2021г. до 03.09.2021г. на територията на гр. Русе са извършени множество вандалски прояви, изразяващи се в унищожаване и повреждане на чужди вещи, като за част от деяния бе публикувана информация от граждани в интернет.След излизане на въпросните материали в социалните мрежи, от полицията са били предприети своевременно мерки за изясняване на случаите и тяхното документиране. В хода на работата си, органите на реда установяват, че става въпрос за посегателства на територията на Първо РУ, както следва: люлка, собственост на заведение на бул. „Цар Освободител“, извършено на 01.09.2021г.; унищожаване и повреждания на три кафе-автомата на територията на града, извършени на 02.09.2021г.; кражба на 16 кг. сладолед от обект, намиращ се на пл. „Свобода“; кражба на пожарогасител от денонощен магазин на ул. „Рила“ и унищожаване и повреждания на множество автомобили, както и последвали кражби на вещи и части от някои от тях, извършени на 03.09.2021г.

Нa 7 септември в Първо РУ е регистрирано и заявление от мъж, който е установил, че на 03.09.2021 г. лекият му автомобил „Мерцедес“, както и още 4-5 автомобила, паркирани на паркинг пред бл. „Русе“, на адрес на ул. „Генерал Гурко“, са били посипани с бял прах. Освен това емблемата на колата е била изтръгната.


Във връзка със гореописаните случаи, при проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите от Първо РУ са установили като автори на деянията трима младежи – малолетни и непълнолетни лица, двама от София и един от Русе.Работата по изясняването на случаите и деянията на лицата продължава, като в тази връзка са заведени преписки по описа на Първо РУ, които се докладват в прокуратурата по компетентност.

-dunavmost.com


НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *