Хванаха шофьор с рекордните 4,68 промила алкохол

Снимка Kriminalno.com

Антирекорд на пътя във Варна – 38-годишен пиян шофьор беше задържан от полицията, а дрегерът отчете 4,68 промила алкохол в кръвта, съобщи бТВ.Докато патрулират в неделя около 11,30 на обяд ст. полицаи Стоянов и мл. експерт Минов забелязват криволичещ на пътя автомобил. Неадекватният шофьор отнема предимството на няколко автомобила и за малко не катастрофира в тролей.

Полицаите започват да следват автомобила и опитват по всякакъв начин да принудят шофьора да спре.

В крайна сметка успяват да го накарат да отбие. Мъжът трудно стои на краката си и трудно говори, но в началото категорично отрича да е пил алкохол.„Каза, че работел на няколко места, занимавал се с бои, вероятно оттам може би да е бил повлиян. В друг момент каза, че е бил изморен от работата, защото е работел на три места“, разказа мл. експерт Миглен Минов.

Старши полицаи Стилиян Стоянов обясни, че впоследствие мъжът казва, че е пил водка. Кръвната проба на водача показва по-малко от дрегера, но също е внушителна – 3,86 промила.От началото на годината във Варна са установени 277 души, шофирали след употреба на алкохол, срещу 256 за същия период на 2020 г. Kriminalno.com

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *