СНИМКИ: Полицаи задържаха 9 имигранти след гонка с каналджия

Шофьорът увеличил скоростта и опитал да избяга, но след кратко преследване е бил спрян от граничните наряди
Снимка: Дунав Мост

Гранични полицаи от ГПУ – Свиленград са задържали след преследване каналджия и 9 незаконни имигранти. Това съобщи говорителят на ГД „Гранична полиция“ Лора Любенова.

Днес около 4:00 часа в село Сладун, общ. Свиленград, в рамките на специализираната полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, гранични полицейски служители от ГПУ – Свиленград извършили проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 38-годишен български гражданин. Първоначално водачът, забелязвайки патрулния автомобил, увеличил скоростта и опитал да избяга, но след кратко преследване е бил спрян от граничните наряди.

В колата били открити 9 граждани на Сирия – 7 мъже, една жена и 11-годишно дете – момиче. Установено било, че чужденците влезли в България от Турция в землището но село Сладун. Водачът е трябвало да ги закара във вътрешността на страната, като за това щял да получи възнаграждение. Той е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, като спрямо него предстои да бъде повдигнато обвинение.

Чужденците ще бъдат настанен в миграционен център. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Хасково.
ДУНАВ МОСТ

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *