Разбиха печатница за фалшиви пари във Варна, има задържан

Снимка: МВР

Иззети са над 80 готови и над 500 неизрязани неистински банкноти, купюри от 50 лева

На 15 март, в рамките на три часа, от денонощен магазин, от таксиметрова фирма и от пицария във Варна са получени сигнали в полицията, че за стоките и услугите им е платено с неистински банкноти, купюр 50 лева, съобщават от пресцентъра на МВР.

Незабавно стартирали оперативно-издирвателните действия на криминалистите от ОДМВР – Варна, в хода на които бил установен съпричастен към престъпната дейност – 21-годишен, с множество криминални регистрации за грабежи. Той е привлечен като обвиняем за това, че е изготвял и пускал в обращение фалшивите банкноти. Установена е и нарочно наетата за целта квартира в областния град. Под надзор на  прокурор при Окръжна прокуратура – Варна, на 19 март е извършено претърсване на адреса, в който е открита действаща печатна работилница за неистински парични знаци.

Иззети са над 80 готови и над 500 неизрязани неистински банкноти, купюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера – емисия 2019 година, устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

По случая е образувано досъдебно производство. След 24-часовото му задържане, с  постановление на Окръжна прокуратура – Варна, мъжът е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава с оглед установяване съпричастност и на други лица към престъпните деяния.  
tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!