Тервел ще се бие за световната титла

Братя Пулеви ще запазят традицията да са един до друг във важните си битки на ринга.

Кубрат Пулев ще влезе в ролята на треньор на брат си Тервел (15-0) за мача му с Викапита Мероро (29-9). По-малкият от славната фамилия ще се изправи тази вечер в Дар ес Салаам, Танзания, срещу представителя на Намибия.

По всяка вероятност Кобрата ще заеме мястото на Михаил Таков в ъгъла на интернационалния шампион на WBA в полутежка категория. Специалистът не замина с братята за Танзания в началото на седмицата.

„Щастлив съм да съм в Танзания за пръв път в живота ми. Това е хубава страна, с хубави хора. Много е различно от Европа, но много ми харесва. Щастлив съм, че брат ми ще се боксира тук. Той е много добре подготвен, много опитен е, така че очаквам интересен мач. Съперникът му също е добър и опитен. Ще бъда в ъгъла, винаги подкрепям брат си, винаги сме един зад друг. Заедно сме като един юмрук“, каза на пресконференцията Кубрат, който бе представен от домакините като един от най-силните боксьори в тежка категория в момента.

От своя страна Тервел допълни:

„Благодаря за поканата да дойда тук, да се боксирам в Танзания. Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса. Всички казват, че е добре подготвен, но аз също и съм готов. Не съм тук, за да говоря много, а за да си свърша работата. Танзания е красива страна и градът е прекрасен. Хората ни посрещнаха топло и сърдечно, за което много благодаря“.

Мениджърът Ивайло Гоцев също е с фамилия Пулеви в Дар ес Салаам. Той заяви, че мачът с Мероро е стъпка към заветната цел – световната титла на WВА.

„В лицето на Тервел преследваме световната титла в полутежка категория. Имаме честта да гостуваме в тази прекрасна страна, така че животът е страхотен. Тервел загуби на Oлимпиадата единствено от Александър Усик, който всички знаем какво представлява в професионалния бокс, така че вървим по нашия път“, каза Гоцев.
https://tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!