Разбиха престъпна група за фалшиви пари и документи, арестувани са 9 души

БГНЕС

До момента към наказателна отговорност са привлечени 6 лица

Спецпрокуратурата и ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за производство и разпространение на фалшиви пари в различни валути, както и на български лични документи, съобщиха от прокуратурата.

„Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, предстои да бъдат привлечени още. Характерно в случая е, че групата е изготвяла и неистински документи. Фалшивите пари са били основно долари и евро”, заяви изпълняващият длъжността ръководител на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Общо задържани по случая са 9 лица, към момента 4 от тях имат повдигнати две обвинения, но предстои това да се случи и за останалите. Обвиненията са участие в престъпна група и за „приготовление за изготвяне на неистински парични знаци”.

Такова обвинение са получили и други двама от задържаните.

Групата се е занимавала професионално с тази престъпна дейност. Дейността им е идентична с друга група, разбита в края на 2018 година в Слънчев бряг. В тази група са участвали лица от предишната. Някои от тях дори са били осъждани за това престъпление.

Прокуратурата и ГДБОП са работили съвместно със Сикрет Сървис на САЩ. При акцията са открити 360 хил. долара и 410 хил. евро. Предстои да бъдат внесени искания в съда за налагане на мярка постоянен арест за част от обвиняемите.

tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!