25 г. затвор за подсъдими, убили пътник във влак заради забележка

С осъдителна присъда приключи делото срещу Красимир и Запринка Мутафчийски, привлечени към наказателна отговорност за убийство на пътник във влак. На Запринка Мутафчийска е наложено наказание от 9 години затвор, а на съучастника ѝ Красимир Мутафчийски – 16 години „лишаване от свобода“, съобщи „24 часа“.

През 2018 г. на гара Ихтиман , Запринка Мутафчийска и Красимир Мутафчийски се качили в бързия влак, пътуващ за София. Двамата се разположили на седалките един срещу друг. Встрани от тях пътувал Ангел Цветков. До тях седнали и две жени.

Двамата подсъдими започнали да разговарят на висок тон, при което Запринка събула маратонките и качила краката си на седалката срещу нея. В полусънно състояние, със спокоен тон, Ангел Цветков им направил забележка. Двамата подсъдими започнали скандал с него.

Жената извадила извадила от куфара си туристически нож, като го поставила отгоре върху други вещи и затворила ципа.

При приближаването на влака към гара Вакарел двамата подсъдими станали от местата си. Красимир бързо взел ножа и нанесъл с него удар на Ангел Цветков.

Острието на оръжието проникнало в лявата гръдна половина. Уплашена Мутафчийска извадила ножа от тялото на пострадалия и подканила Красимир да бягат. В паниката си оставили във влака куфара и маратонките на Запринка. На перона Красимир изпуснал патерицата си, с помощта на която се придвижвал, но накуцвайки продължил да бяга.

Междувременно виковете на пострадалия Ангер Цветков били чути от други пътници. Единият от тях успял да направи видеозапис с камерата на таблета си на отдалечаващите се извършители на престъпното деяние.

Бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Един от пътниците притиснал раната на Цвеков, за да намали кръвозагубата.

След пристигане на медицински екип пострадалият бил качен в линейка за транспортиране в болнично заведение. Няколко минути след това, на път за столицата, Ангел Цветков починал.
Държавното обвинение ще протестира размера на наложеното наказание пред въззивната съдебна инстанция. 
tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!