Екшън край Пловдив: Мъж гърми с „Калашник“ и краде марихуана

Снимка: Окръжна прокуратура- Пловдив

Екшън се е разиграл край Пловдив, където 35-годишен мъж е стрелял с автомат „Калашник“ и е откраднал 14 кг марихуана. На 29 декември, в землището на пловдивското село Болярино, двама мъже правили сделка за продажба на наркотика. Купувачът не платил „стоката“, а извадил автоматичното оръжие. Заплашил продавача и прибрал дрогата.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените от служители на РУ на МВР – Раковски и на ОД на МВР – Пловдив – отдел „Криминална полиция“, интензивни оперативно – издирвателни мероприятия, е установен извършителят и задържан.

Извършени са множество процесуално – следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „Калашников“ с боеприпаси.

Арестуваният е от Казанлък. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и други. Многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

По отношение на Х.Д. е повдигнато обвинение за извършен грабеж на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лв., като стойността на предмета на престъплението е в големи размери и деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Повдигнато е обвинение и за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.  
tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!