Предстои Специализираният наказателен съд за поругаване на националния флаг старозагорец

Снимка: Фейсбук

Предстои Специализираният наказателен съд да се произнесе по искането

Специализираната прокуратура внесе в Специализираният наказателен съд в понеделник искане обвиняемият за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост – Михаил Михайлов от Стара Загора, да бъде настанен за изследване в психиатрична клиника.

Съобразявайки внесеното искане, на 22 декември 2020 г., на основание на чл. 70 от НПК, Апелативния специализиран наказателен съд остави без разглеждане мярката за неотклонение на Михайлов, докато не бъде решен въпросът с вменяемостта на лицето.

Михайлов е привлечен към наказателна отговорност (за престъпления по чл. 108, ал 2 и чл. 325, ал.2 от НК) за това, че на 7 септември 2020 г., на неустановено място в гр. Стара Загора, уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. На 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се появи нов видеоклип със същото със същото съдържание, този път недалеч от оградата на  специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата.

За същото престъпление, извършено на 29 май 2018 г. пред сградата на Съдебната палата в София той бе осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Предстои Специализираният наказателен съд да се произнесе по искането на първоинстанционната прокуратура за установяване психиатричното състояние на обвиняемия.  
tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!