МВР спипа 68 шофьора с коли, вдигащи шум над нормата

Снимка: pixabay

За 5 дни са били проверени общо 28 444 броя моторни превозни средства

МВР установи 68 нарушения на шофьори с МПС, вдигащи шум над допустимото, съобщиха от вътрешното министерство. Върховна административна прокуратура (ВАП) разпореди на вътрешното ведомство да се направи проверка на моторни превозни средства с шумоусилващи устройства. 

Целта на сезирането от страна на ВАП на компетентните органи, извършили проверката, е спазване на разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда – създаване на здравословни условия на живот на населението и опазване на околната среда от вреден шум.

След сезиране от страна на ВАП, от МВР са предприети специализирани полицейски операции, извършени в периода от 23.10.2020г. до 28.10.2020г. на територията на страната. Основен акцент в проверката са били моторни превозни средства с неизправни шумозаглушители или липсата на такива, както и допълнително монтирани шумоусилващи устройства.

За 5 дни са били проверени общо 28 444 броя моторни превозни средства, констатирани са 68 броя нарушения по предмета на проверката и са издадени 41 броя заповеди за прилагане на принудителна административна мярка.

https://tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!