Скандално: Македонци изгориха българското знаме в Скопие (ВИДЕО)

Снимка: Кадър

Македонското МВР осъди видеоклипа

Скандален клип беше разпространен в социалните мрежи снощи. Македонци изгориха българския флаг в Скопие. Кадрите бяха публикувани от младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ в община Гази Баба. Въпреки това ВМРО-ДПМНЕ отрече да стои зад този акт.

Днес от Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъдиха кадрите, пишат македонски медии. От ведомството считат, че това е евтин и неуспешен опит да се предизвика омраза между гражданите на двете страни.

„Осъждаме всеки акт на оскверняване на чиито и да било национални символи, включително символите на съседна Република България, както и всеки друг вид израз на омраза, който не съответства на съществените отношения между двете страни“, казват от министерството.

Напрежението между двете държави се покачи, след като България каза „не“ на преговорната рамка на Република Северна Македония за начало на преговори за членство в ЕС. Българската позиция е, че Северна Македония към момента не изпълнява Договора за добросъседство от 2017 година.

Вчера пък стана ясно, че председателят на Надзорния съвет на Мaкeдoнcкaтa инфoрмaциoннa aгeнция (МИA) е oтcтрaнeн от поста зaрaди вулгaрнocт и oмрaзa към Бългaрия. Зоран Иванов беше уволнен след обидна публикация и използване на език на омразата по адрес на вицепремиера и външен министър на България Екатерина Захариева.
https://tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!