Продавачка преследва и арестува крадец в Бургас

Снимка: БГНЕС

Престъпникът е познат на полицията

Продавачка и клиент в магазин в Бургас са заловили крадец след кратка гонка и сбиване. Те са го задържали до пристигането на полицаите.

„Изкарах късмет, че на улицата имаше мъже, които ми помогнаха, събори ни на земята, избяга, но друго момче, което в момента чакаше в колата, видя на огледалата, че се разиграва нещо, изскочи и де факто той го хвана, за което много му благодаря“, уточнява продавачката Янка Владимирова.

48-годишната жена по нищо не разбрала, че се изправя срещу закоравял престъпник.

„Идва си от улицата, влиза си, слага си маска съответно и така като един клиент“, коментира продавачката.

Изчезват ѝ 550 лева, банкови карти и лични документи, сложени в портфейл. Янка е плащала на дистрибутори и знае точно къде е оставила портфейла си преди да започне да пакетира яйца.

Крадецът е прибрал портфейла и веднага след това е тръгнал спокойно надолу по улицата, където по-късно е застигнат от продавачката и клиенти на магазина.

„Kасае се за стар познайник на бургаската полиция. Това е 42-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия от квартал „Победа“, който след извършване на кражбата е скрил дамски портфейл в бельото си и избягал с идеята да успее да се скрие от преследвачите си“, съобщава Светелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

По записите на охранителните камери в магазина не се вижда как е извършена кражбата, само предчувствието на жената й дава смелост да се изправи срещу престъпника.

Срещу арестувания престъпник е образувано бързо производство.  

https://tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!