Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков поиска да бъде освободен

Снимка: БГНЕС

Кристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която загина Милен Цветков, е поискал да бъде освободен от ареста, съобщава БНТ. Молбата е внесена в Софийския градски съд и е насрочено заседание за 2 ноември.

Преди две седмици приключи предявяването на материалите по разследването. Адвокатите на наследниците на Милен Цветков не са направили искане за събиране на още доказателства.

Според източници на националната телевизията обаче, множество искания са направени от защитата на обвиняемия Кристиан Николов. Ако прокуратурата отхвърли тези искания следва внасяне на обвинителен акт.

С настоящата молба Николов за трети път опитва да излезе от ареста. На съдебните заседания до момента той твърди, че иска да е на свобода, за да продължи образованието си в Германия.

На 1 октомври Софийска градска прокуратура приключи действията си по разследването на катастрофата, при която загина журналистът. Тогава стана ясно и че случаят е особено тежък- Кристиан Николов управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. 

https://tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!