Затварят нощните заведения за 2 седмици, обсъждат онлайн обучение за големите ученици

Снимка: БГНЕС

„Актуалната обстановка е все по-тревожна. Увеличават се заразените, това поставя пред сериозно предизвикателство здравната система. От утре се затварят нощните заведения в София. Мярката ще действа 2 седмици.“ Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ се отправя препоръка към всички работодатели да освободят за онлайн работа служителите, където това е възможно. Относно училищата, следваща възможна мярка е преминаване на дистанционно обучение за по-големите ученици. „Но това ще бъде обсъдено с щаба и образователния министър“, уточни Фандъкова.

„София влезе трайно в „червената зона“, което е много тревожно. Ще се разкриват нови легла в болниците, но това не решава проблема. Ситуацията изисква мобилизация на всички. Няма здравна система в света, която да издържи на този темп на нарастване на заболелите. Медиците са уморени, някои от тях заразени, други карантинирани“, обясни кметът на София.

В понеделник тя ще проведе среща и ще бъде формиран екип, който да следи ситуацията в столицата и да обсъжда нужните мерки.

„Апелирам да сме отговорни. Мерките, които действат в момента са леки, не пречат особено нито на живота , нито на работата ни“, каза Фандъкова.

Трите общински болници, които имат COVID отделения, са със запълнен капацитет, но ще се разкриват още легла.
https://tribune.bg

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!