Мащабна акция срещу производството на наркотици

СНИМКА: МВР

Трима са арестувани, разследванията продължават

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотици се е провела на територията на Пазарджик, съобщиха от МВР.

Намерена е нива, засадена с марихуана, намираща се в местността „Чукурловица“, в землището на панагюрското село Поибрене. Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно. Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67,25 кг листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса. Задържани са двама жители на Петрич- на 30 и 51 години.

В същия ден са претърсени два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци.

В първия, обитаван и стопанисван от 26-годишен мъж, криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

Във втория имот, който бил необитаем, органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете места били иззети общо близо 67 кг зелена листна маса и 2,4 кг изсушена марихуана.

За срок до 24 часа са задържани обитателят на първия имот и 36-годишен мъж от Панагюрище- заподорзян за стопанисването на втория.

Процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая продължават под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.  
https://tribune.bg/

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ!

Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОДАРЪК!!!