Учените са доказали, че молитвата наистина има сила, която лекува болести!

Молитвата може да ви излекува наистина! И науката го казва.

Доктор Андрю Нюбърг, професор в Университета Томас Джеферсън в САЩ, провежда изследване с ядрено-магнитен резонанс, с което установява, че молитвата и медитацията са наистина силни.

Когато правим тази практика редовно, мозъкът ни увеличава активността на челото и областите около езика, както и комуникацията.

Това трябва да се разбира като физическо обучение на ума, което води до зарастване на различни заболявания и дори до развитие на мозъка.

Добре е, че не е нужно да сте монах или монахиня, за да се насладите на предимствата, които молитвата и медитацията могат да ви предложат.

 

За да заключи, че тези практики са наистина важни, д-р Андрю прави следния експеримент: Той предлага на възрастни хора, които имат проблеми с паметта, да участват в проучване, в което да ги наблюдават преди, по време и след медитация и молитва.

 

Анализът се провеждал ежедневно в продължение на 12 минути, общо 8 седмици.

Резултатът бил много положителен по отношение на ползите, които молитвата и медитацията имали върху здравето.

Най-интересното нещо е, че д-р Андрю твърди, че нашият мозък наистина има структура, която се променя, независимо от религията.

Друго проучване, публикувано в списание Cancer Society, установява, че пациентите със силни духовни вярвания реагират по-добре на лечението и имат по-малко симптоми. Анализът е извършен с 40 000 пациенти.

Изследователи от Онкологичния център във Флорида са открили, че тези, които вярват в силата на молитвата и медитацията, имат по-добро физическо и психическо здраве, отколкото невярващите и не практикуващите медитация.

 

Тези хора също имат по-добро съвместно съществуване със социалната среда.

От всичко това можем да заключим, че вярата и медитацията ни правят здрави хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *